NIEUWS

CBX houdt ADAS demonstratie avonden

Ook wanneer de voorruit vervangen wordt, moet de ADAS camera opnieuw worden gekalibreerd.

Wij houden demo-avonden van het ADAS systeem in onze showroom te Geldermalsen en op locatie in het land. Wilt u hiervoor worden uitgenodigd, dan vragen wij u om ons een e-mail te sturen en wel aan verkoop@cbx-nederland.nl en zullen u dan laten weten of er deze avond nog plek is of dat wij u voor de volgende sessie uit zullen nodigen. Wenst u alvast documentatie te ontvangen van ADAS of iets anders dan kunt u dit ook kenbaar maken door een e-mail te sturen naar: verkoop@cbx-nederland.nl.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in één van onze producten neem u dan contact op met één van onze accountmanagers.

https://cbx-nederland.nl/producten/adas-systemen/DIGITAL-ADAS.html

Wat is ADAS?

ADAS staat voor A(dvanced) D(river) A(ssistance) S(ystem)

ADAS-systemen en hun impact op voertuigsystemen


De ADAS-technologieën, die standaard in nieuwe voertuigen aanwezig zijn, kunnen bepaalde objecten detecteren en classificeren, de bestuurder waarschuwen in het geval van gevaarlijke wegomstandigheden en in sommige gevallen afremmen of zelfs stoppen. De meest voorkomende ADAS-systemen zijn in de eerste plaats gebaseerd op een reeks van sensoren:

infrarood-, camera- en  radarsensoren.

Vervolgens zijn er componenten, zoals de elektrische stuurbekrachtiging, de elektronische stabiliteitsregeling die elk wiel afzonderlijk kan remmen en de navigator, die de route via GPS kan volgen. Tenslotte zijn er softwaretoepassingen die al deze systemen beheren. Het is een complex netwerk, waarbij verschillende voertuigsystemen betrokken zijn en die zelfs in het geval van routinematige onderhoudswerkzaamheden, specifiek opnieuw moeten worden gekalibreerd om ervoor te zorgen dat ADAS volledig operationeel kan zijn.

Wanneer is onderhoud vereist

Het ADAS-systeem zal moeten worden gekalibreerd wanneer het voertuigsysteem in het ADAS-systeem onderhoud ondergaat.

Dus in het geval van frequentie acties zoals bij:

  • vervangen van de voorruit
  • interventies op camera’s/radars
  • schade (bumpers, parkeren gerelateerd)

Bij traditionele systemen heeft u meerdere panelen nodig voor het kalibreren van de verschillende merken, het Adas systeem, zoals CBX Nederland u aan kunt bieden, is een digitaal systeem, waarbij u de panelen op een scherm kunt downloaden en  zo nooit misgrijpt.

Met dit systeem bespaart u aanzienlijk op de investeringskosten.


Het CONNEX-ADAS systeem biedt daarentegen een gepatenteerd nieuw systeem met de mogelijkheid om één scherm voor meerdere doelen te gebruiken. Naast dat dit tijdbesparend werkt drukt het ook op de investeringskosten.

 

0
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!